lauantai 21. kesäkuuta 2014

21.6.14 Tänään on juhannuspäivä ja päätin luoda matkailublogin seuraavaa saarihyppelyä varten. Ulkona on kylmä, sataa vettä välillä, aamulla varhain olivat naapuritalojen katot kuurassa!
Alunperin olin ajatellut kirjoittaa päiväkirjaa, mutta koska nykyään on tällainenkin mahdollisuus, se taitaa olla helpompi tapa tallettaa muistoja. Varsinkin, kun joka tapauksessa otan tämän läppärin mukaan reissulle laiva-aikataulujen ja muiden sellaisten seuraamista varten.

Seuraava reissu alkaa ensi perjantaina 27.6. Silloin toki päästään vasta nukkumaan Bonus Inn-hotelliin, koska seuraavana aamuna 28.6. lähdemme klo 6.35 Norwegianilla kohti Ateenaa. Sieltä on tarkoitus suunnata Artemikseen, jossa meitä ovat vastassa eräs rouva M. ja hänen kreikkalainen miehensä. Me aiomme katsastaa heillä vuokralla olevaa asuntoa seuraavaa kesää varten. Asunto on saman bussireitin varrella, kun Rafinan satama ja meillä on aikaa koko päiväsydän tutkia Artemista ja piipahtaa ehkäpä jopa uimassa (voi, kun mä odotan sitä!). Rafinasta lähdemme Amorgokselle, sieltä tarkoitus olisi matkustaa Naxokselle ja sen jälkeen takaisin Ateenaan joko Pireuksen tai sitten Rafinan kautta.
Me ollaan jo keski-ikäisiä ihmisiä ja tykätään suhteellisen hidastempoisesta matkustamisesta ja matkalla olosta. Siksi vain kaksi saarta, vaikka aikaa olisi ehkä usempienkin saarten tutkimisiin. Toki tuokin aika (n. 5 päivää/saari) on lyhyt aika siihen, että perinpohjin tutustuisi kumpaankin saareen. Silti arvelen, että sinä aikana ehtii rauhoittua ja nauttia matkallaolosta ja paikoista.

Kreikassa matkustamisesta on vuosien aikana kehittynyt minulle jonkinlainen pakkomielle, intohimo. Jo ajatuskin Kreikasta saa verenpaineen laskemaan ja mielihyvän häilähdyksen käväisemään mielessä ja kropassa, joten jo sellaisenaan kreikastaminen on merkittävä harrastus terveyshyötyineen! Päätän tämän ensimmäisen blogimerkinnän nyt tähän. Edelleen ulkona on harmaata, sateen uhka on ilmassa ja lämpötila on huomattavan kylmä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti